Eerste wildpluk expeditie

Op een koude en grijze winterdag afgelopen december trok ik mijn regenlaarzen aan, pakte ik mijn tuinhandschoenen en wat zakjes en ging ik op ontdekking in het park om de hoek. Ervaren wildplukster Hester wees mij op wat er zelfs op dat moment nog groeide en bloeide. Hieronder onze oogst. Thuis aangekomen ging ik gloeiend de keuken in om te verzinnen wat ik ervan kon maken.

Meer lezen over “Eerste wildpluk expeditie”

Doen!

Al langere tijd ben ik geïnteresseerd in duurzaamheid. Ik lees er veel over, volg Ted Talks en Tegenlichtprogramma’s rond dit thema en zoek groene activiteiten en mensen op. Allemaal interessant en inspirerend. Toch ligt er een gapend gat tussen mijn interesse in duurzaamheid en het daadwerkelijk doen. Mondjesmaat pas ik het in mijn dagelijks leven toe met bijvoorbeeld een eigen moestuintje, bewust in te kopen, gezond te eten en huizenruil. Het kriebelt en de tijd is aangebroken om er serieuzer werk van te maken, daar waar het kan in en rondom huis. Samen met mijn gezin, vrienden en buren.

Ik denk dat dit heel leuk kan gaan worden: een zoektocht waarvan ik in dit blog verslag doe. Ik ben van plan mijn successen te delen, maar zeker ook de blunders die ik maak of de twijfels die ik heb. Maar ook sites en oplossingen van derden tegen het licht te houden, uit te proberen en te recenseren.